
Altın Nasıl Oluşur
Altın Nasıl Oluşur?
Altın, pas tutmayan bir metal olması nedeni ile servet olarak bilinir ve kullanılır. Altında yıldız ve patlamalar sonrasında sıcaklık tepkimeleri sonucunda evrende oluşmaktadır. İlgili patlamaların soğuması sonucunda katılaşma başlar. Sonuç olarak ise altın içerikli kayalar oluşmuştur. ABD’de yapılan araştırmalar sonucunda zenginliğin ve güzelliğin kökeni olan altın ile ilgili birçok sonuç ortaya çıkmıştır.
Altın Cevheri Nasıl Anlaşılır?
Bir elementin gerçek olup olmadığı farklı şekillerde anlaşılır. Bu şekiller altın için ise:
-Göz ile Muayene: Altının gerçek olup olmadığını ilk olarak bakarak anlaşılır. Belirli işaretler altının gerçekliğini gösterir. Üzerinde bulunan gramını ya da karat değerini yada ayarını gösteren damgaya bakmak gereklidir. Fakat eski yıllardan kalan altınlarda yıpranma sonucunda bu işaretler görünmeyebilir.
-Renk Bozulması: Sürekli olarak aşınmaya maruz kalan altınlarda renk aşınmasına bakmak gereklidir. Renk değişmesi ve metal görünmesi söz konusu olur ise metal bir altın değildir ve altın kaplama metaldir denilir.
-Mıknatıs Testi: Altın yapısı gereği manyetik bir metal değildir. Bu nedenle mıknatısa tepki vermez. Eğer bir metal altın kaplama ise mıknatısa tarafından çekilir.
Toprakta Altın Nasıl Oluşur?
Harvard Smithsonian Astrofizik Merkezi uzmanları tarafından yapılan gama ışını temelli araştırma ile altın ile ilgili bilinmeyenler ortaya çıkmıştır. 3,9 milyar ışık yılı uzaklıkta olan gama ışınına ait patlamalar hesaplanmıştır. Muazzam bir enerji patlaması olması nedeni ile de uygun ağır metalin oluşumu sağlanır. Bu patlamalara ek olarak yıldız enerji ekleniyor ve altın elementi oluşuyor. Altın elementinin son araştırmalarda belirlenen ortaya çıkışı bu şekildedir.
Derede Altın Nasıl Oluşur?
Derelerde altın oluşması genel olarak o yerin jeolojik yapısı ile alakalıdır. Mağma tabakasında meydana gelen göçükler sonrası sıvı haldeki altın yeryüzüne doğru hareket eder. Bu hareketini ise okyanuslara, derelere ve ırmaklara kavuşarak tamamlar. Volkanik bölgelerde meydana gelen hareketlilik ardından sıvı yerin altından erir. Ardından ise soğumaya başlar. Katılaşır. Bir süre sonra altına ek diğer elementler ile birleşir. Bu maden yatağı olarak yeryüzüne çıkarken kayalıklar değil su içerikli konumlarda derelerde olabilir.
Eğer bu yazımız ilginizi çektiyse Altın Nasıl Bulunur başlıklı makalemize de göz atmanızı öneriyoruz.