
Ülkelerin Altın Rezervleri
Ülkelerin Altın Rezervleri
Modern ülkeler uzun bir süre önce altın standartlarından uzaklaşmış olabilir, ancak birçok merkez bankası hala önemli altın rezervlerine sahiptir. Aslında, merkez bankaları rezervlerini desteklemek için her yıl milyonlarca ton altın ekliyor.
Bu şu soruyu soruyor: Eğer paralar artık altın tarafından desteklenmiyorsa, merkez bankaları neden düzenli faiz ödeyen ve depolanacak hiçbir şeyi olmayan yabancı tahvilleri tutabildiğinde hala altın getirmeyen altınlar alıyorlar? Bu makalede, ülkelerin neden hala altın rezervlerini tuttuklarına ve hangi ülkelerin merkez bankası rezervlerinde en fazla altına sahip olduklarına bakacağız.
Neden Altın Rezervleri Tutuyorsunuz?
Pek çok gelişmiş ülke, yüksek depolama maliyeti ve mali getiri yokluğuna rağmen, merkez bankası politikalarının bir parçası olarak en azından bazı altın rezervlerini korumaktadır. Ne de olsa, merkez bankaları yabancı ülke borcuna sahip olabilir ve her yıl bu işletmeler üzerinde faiz kazanabilirler.
Altın, üçüncü taraf garantisi olmaksızın dünyanın herhangi bir yerinde kabul edilen gerçek bir para birimidir. Başka bir deyişle, ABD doları, ABD hükümetinin herhangi bir şeye değeceğini garanti etmeli, altın ise teorik olarak her zaman her yerde bir şeye değer.
Ülkelerin Altın Rezervleri
Amerika Birleşik Devletleri: 8,133.5 ton altın ile ilk sırada bulunmaktadır. Bu ülkeyi takip eden ülkeler ise sırası ile; Almanya: 3,374,1 , İtalya: 2,451,8 , Fransa: 2,435,9 , Çin: 1,842,6 , Rusya: 1,715,8 İsviçre: 1.040.0 tondur. Ülkemiz ise Ocak 2018 itibari ile 12.sıradan Mart itibari ile 10.sıraya kadar yükselmiştir ve altın rezervi ise 523 ton seviyelerindedir.
Amerika tabiki ilk sırada. Adamlar süper güç diye boşuna demiyoruz şanslılar topraklarında da madenler bol, ekonomik güçleride muazzam.