Telekomünikasyonda 1 Nisan Artırımları Ne Söz Ediyor?
TELKODER tarafından yapılan açıklamaya nazaran geçtiğimiz günlerde BTK tarafından yayınlanan yeni karar kapsamında, Türk Telekom’un toptan tarife fiyatlarında yüzde 67 oranında hayli yüksek bir artırım yapıldı. Türk Telekom’dan toptan hizmet satın alarak milyonlarca aboneye internet ve sabit telefon hizmeti sunan alternatif işletmecilerin bu durumdan finansal olarak büyük ziyana uğrayacağına ve tüketicilerin önümüzdeki periyotta daha makul sayılabilecek fiyat artışları yerine daha yüksek internet ve sabit telefon faturaları ödemek zorunda kalacağına dikkat çekiliyor.
TELKODER, geçtiğimiz günlerde BTK tarafından yayınlanan yeni karar kapsamında, Türk Telekom’un toptan tarife fiyatlarında yüzde 67 oranında epey yüksek bir artırım yapıldığına dikkat çekiyor. 1 Nisan Latife Günü’nde yürürlüğe girecek artırımlı toptan tarifelerin, Türk Telekom’dan toptan hizmet alarak milyonlarca aboneye internet ve sabit telefon hizmeti sunan alternatif işletmecileri finansal olarak büyük ziyana uğratacağı söz ediliyor.
Karar geri alınmalı, uygulama için kesinlikle makul müddet tanınmalı
TELKODER İdare Konseyi Lideri Halil Ender Teberci, “Telekomünikasyon dalında alternatif işletmecilerin korunmasının; rekabeti arttıracağı ve hizmet kalitesi kadar tüketicilerin uygun maliyetli haberleşme imkanlarından faydalanması manasına geldiğini her fırsatta lisana getiriyoruz. Türk Telekom tekrar devletin sahipliğine geçti ve birinci alınan kararın artırım olması bizleri üzdü. BTK bu yüksek tarife artışına ait kararı öncesinde kesinlikle bölümün görüşünü almalı ve onaylanan yüksek oranlı yeni artırımlı tarifelere geçiş için makul müddet tanımalıydı. Türkiye’nin aydınlık yarınları için çalışan, milyonlarca kurumsal ve ferdi aboneye hizmet sunan alternatif işletmeciler olarak alınan kararların gözden geçirilmesini ve geri alınmasını istiyoruz. Bu isteğimizin karşılık görmesi, kesimdeki işletmecilerin doğacak büyük ziyanlarını engellemek kadar, daha makul düzeylerde oluşabilecek internet ve sabit telefon faturalarının daha yüksek fiyatlara çıkmasının önlenmesi ismine bedelli olacaktır” dedi.