Filistin yanlısı protestolar: Humboldt Üniversitesi Rektörü, “Geriye dönüp baktığımda farklı davranırdım” diyor

Mirkelam

Member
panorama Filistin yanlısı protestolar

Humboldt Üniversitesi Rektörü “Geriye dönüp baktığımda farklı davranırdım” diyor

Şu an: 18:03| Okuma süresi: 2 dakika

“Üniversite rektörü tamamen şaşkına döndü”

Berlin'de polis, Humboldt Üniversitesi'ndeki Filistin yanlısı öğrencilerin şiddet içermeyen gösterisini temizledi. Berlinli gözlemci ve köşe yazarı Gunnar Schupelius, üniversite rektörü von Blumenthal'ın “diyalog istemeyen insanlarla diyalog kurmaya çalıştığını” söylüyor.

Perşembe akşamı polis memurları, Berlin'deki Humboldt Üniversitesi'nde Filistin yanlısı aktivistlerin işgal ettiği bir binayı temizledi. Üniversite rektörü farklı davranması gerektiğini itiraf ediyor. Ve şundan emin: “Başka kadrolar da olacak.”

DBerlin Humboldt Üniversitesi Rektörü Julia von Blumenthal, Filistin yanlısı aktivistlerin üniversitelerde daha fazla işgal yapmasını bekliyor. “Üniversitelerde yaşadığımız meslekler zincirini kıramadık. Geriye dönüp baktığımda, bu işgalci gruplarla diyaloğun başarılı olamayacağını biliyorum” dedi von Blumenthal, “Spiegel”e. Bu ona çarptı. “Daha fazla kadro olacak, eminim.”

ayrıca oku

Filistinli aktivistler üniversitede

Filistin yanlısı aktivistler Çarşamba günü İsrail'i protesto etmek ve Filistinlilere destek vermek amacıyla üniversitedeki odaları işgal etti. Polis perşembe akşamı binayı boşalttı. Von Blumenthal, enstitünün odalarının berbat göründüğünü söyledi. Hamas'ın kırmızı üçgeni birçok yerde bulunabilir. Enstitü hasar nedeniyle haftalarca, aylarca kullanılamayabilir. “Bu barışçıl bir protesto değildi.” Özellikle Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde bir tartışma alanı yaratılmalıdır. “Artık mülke verilen zararın boyutunu bildiğime göre, artık bu riski alamayacağımızı açıkça görüyorum.”

“Geriye dönüp baktığımda farklı davranırdım.”

“Temel soru şu: Çok fazla risk mi aldık? Geriye dönüp baktığımda farklı davranırdım” dedi von Blumenthal dergiye. “Peki sohbete yer açmasaydık ne olurdu? İsrail yanlısı öğrencilerle Filistin yanlısı öğrenciler arasındaki uçurumun açılmasını engellemek istedim. Bunu yapamadık.”

ayrıca oku

Göstericiler 3 Mayıs'ta Berlin'deki Humboldt Üniversitesi'nde

Perşembe öğleden sonra neredeyse dört saat süren tartışma, protestocuların odanın dışında olduğu sıcak atmosfer ve zaman nedeniyle başarısızlıkla sonuçlandı. Moderasyon sayesinde birbirlerini dinlemeyi başardılar. Ancak kapının dışındaki durum tırmanmıştı ve tırmanma tehlikesi taşıyordu. Von Blumenthal “Spiegel”e, Senato ile yapılan görüşmelerde enstitünün boşaltılıp boşaltılmayacağının hiçbir zaman tartışmaya açık olmadığını söyledi. “Sadece zamanlamayı tartıştık.” Polise göre 169 işgalcinin kimliği belirlendi. 25 adli soruşturma başlatıldı.