Hayali kendini savundu: “Ne ayrılacak, ne de susacak” – ZDF sunucusu nefret paylaşımlarına tepki gösterdi

Mirkelam

Member
İnsanlar yabancı düşmanlığı

Dunja Hayali nefret paylaşımlarına tepki gösterdi: “Ne gidecek, ne de susacak”

Şu an: 09:18| Okuma süresi: 2 dakika

Sunucu Dunja Hayali (ZDF)

Sunucu Dunja Hayali (ZDF)

Kaynak: Picture Alliance/dpa/Hannes P Albert

ZDF sunucusu Dunja Hayali defalarca yabancı düşmanı bir şekilde hakarete uğruyor. Şimdi Almanya'yı terk etmesini isteyen bir mektubu kamuoyuna duyurdu. 50 yaşındaki sanatçının tepkisi sosyal medyada kutlandı.

SZDF'nin “Sportstudio”, “Morgenmagazin” ve “heute Journal” programlarında görülen, Almanya'nın en ünlü haber sunucularından biridir.

50 yaşındaki kişinin ünlü statüsü ve aynı zamanda yabancı düşmanlığı ve aşırı sağcılığa karşı mücadele de dahil olmak üzere siyasi bağlılığı çoğu zaman eleştiriyi ve hatta nefreti de beraberinde getiriyor. Kökenleri her zaman bir düşmanlık sebebi gibi görünüyor: Hayali'nin ebeveynleri bir zamanlar Irak'tan göç etmiş, babası daha sonra tıp okumuş ve Almanya'da doktor olarak çalışmıştır.

Hayali şimdi de sosyal medya kanallarında (X ve Instagram) şu ya da bu şekilde tekrar tekrar karşılaştığını söylediği tipik bir yabancı düşmanlığı hakaretini kamuoyuna duyurdu.

Burada Instagram'dan içerik bulacaksınız

Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları da bu izni gerektirdiğinden, kişisel verilerin iletilmesine ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konuma getirerek bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Bu aynı zamanda GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına ilişkin onayınızı da içerir. Bu konuda daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Sayfanın altındaki anahtarı ve gizliliği kullanarak onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz.

İlanda Alman vatandaşı Hayali'nin Almanya'yı terk etmesini isteyen el yazısıyla yazılmış bir mektup yer alıyordu. “Seni lanet yabancı, Almanya'dan defol. Hemen,” diyor diğer şeylerin yanı sıra. Mektup, sunucunun yayınladığı fotoğraftan da anlaşılacağı üzere posta yoluyla ZDF'ye gönderildi.

ayrıca oku

Yorumu: “85 sent boşa gitti… İnsan düşmanlarına karşı ve demokrasi için kampanya ve eğitim veren bir derneğe az önce 850 euro bağışladım.” Kanıt olarak da gönderisinde transferin ekran görüntüsünü paylaşıyor. Şunları ekledi: “Bu tür mektuplar yeniden artıyor – ve sadece benden değil. Ama ne gideceğim, ne de susacağım.”

“Kahverengi paketten” bıktım

Hayali, kampanyasıyla Instagram'da 300.000'i aşkın takipçisi tarafından övgüyle karşılandı ve kutlandı. Pek çok okuyucu da bu tür nefret dolu mesajlardan tiksindiğini ifade etti. “Vay canına, yakamı patlatmak üzereyim! Ben Alman'ım ve bu tür esmer insanlardan bıktım ama artık işim bitti. Eğer bana kalsaydı bu insanlar Almanya'yı hemen terk edebilirlerdi” diye yazdı bir kullanıcı.

Burada üçüncü taraflardan içerik bulacaksınız

Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları da bu izni gerektirdiğinden, kişisel verilerin iletilmesine ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konuma getirerek bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Bu aynı zamanda GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına ilişkin onayınızı da içerir. Bu konuda daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Sayfanın altındaki anahtarı ve gizliliği kullanarak onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz.

Bir diğeri moderatöre yazdığı mektuptaki yazım ve gramer hatalarıyla alay etti: “Ben her zaman Duden'i vermek isterim. Sözüm ona Almanca ama kendi dilinizi bile doğru dürüst konuşmuyorsunuz.”