Kediye yaş mamanın hepsi verilir mi ?

Aylin

New member
Kediye Yaş Mamanın Hepsi Verilir Mi?

Evet, sevgili forumdaşlar, bildiğiniz gibi bizler evimizdeki prenseslere her türlü lüksü sunmaya bayılıyoruz, ama bu işin sınırları var mı, yok mu? Kediye yaş mamanın hepsini versek acaba ne olur? Ya da bu minik, yumuşacık dostlarımıza gerçekten her şeyin verilip verilemeyeceğini öğrenmek için bir süreliğine gerçek dünyadan kopup, biraz mizahi bir bakış açısıyla bu meseleyi irdeleyelim.

Erkekler, genellikle her konuda olduğu gibi “problem çözme” yaklaşımını benimserler. Kadınlar ise her zaman "Ama, yavrucak bir şey yapmadı ki!" modundadır. İşte bu iki bakış açısını birleştirerek, kedimizin yaş mamalarla ilgili nasıl bir strateji izlememiz gerektiğine dair kafaları karıştıran ama bir o kadar da gülümseten bir yazıya hoş geldiniz!

Erkekler: "Günü Kurtarırız!"

Erkekler bir şeye odaklandıkları zaman, çözüm odaklıdırlar. Kedi aç kalmasın, mamasız kalmasın diye, “Hadi, şu kutu mama açalım, hepsini birlikte yiyelim!” derler. Durum ne olursa olsun, mantıklı çözüm odaklı hareket ederler.

Kedinin gerçekten ne kadar yediğini kimse hesap etmez, çünkü adamlar “Masa başında hesap yapmaya gerek yok, kedi yiyorsa, biter” diyorlar. Ama tabii, burada bazı komplikasyonlar olabiliyor. Mesela, kedi baştan sona kadar mama kutusunu bitirdikten sonra, siz akşam yemeğine oturduğunuzda, küçük dostunuzun gözleri size bakıyor ve “Peki, ya benim akşam yemeğim?” diyor. Erkekler için çözüm basit: "Kediye biraz daha yaş mama verelim, sorun çözülür!" Ama kedi bu defa hıçkırarak bu durumu kabul etmez ve bir süre sonra yaş mama değil, yemek masanızdaki her şeyin peşinden koşmaya başlar. O zaman gerçekten her şeyin yerli yerinde olup olmadığını sorgulamaya başlarsınız. Fakat onlar, "Bunu da çözeriz!" diyerek, maması bittiğinde yeni bir kutu mama almanın planlarını yaparlar.

Kadınlar: "Kedinin Ruh Halini Anlamak!"

Kadınlar ise bu işin biraz daha duygusal kısmına eğilirler. Kediye yaş mama verilmeden önce, onun ruh halini bir kontrol ederler. Yani, “Acaba bugün canı mı istemedi?” gibi sorularla başlarlar. Çünkü evet, kedi bir ruh haline sahip ve ona uygun yaklaşım göstermek gerekir. Kadınlar, kedilerinin yalnızca karnını değil, kalbini de doyurmak isterler.

Bu durumda kadınlar, “Yaş mama bir haftadır veriliyor, acaba bu ona zarar verir mi? Kedi bu kadar yağı nasıl tolere eder?” gibi derin düşüncelere dalarlar. Bir erkek kediyi bir kere kucaklayıp her şeyi çözdüğünü düşünürken, kadın kediyi okşar, ona biraz daha yaş mama vermek için bütün evdeki enerjisini ayırır, sonra "Dur bir dakika, acaba fazla mı verdim?" diyerek yeniden hesap yapmaya başlar. Kedi tabii, bu hassasiyeti görünce, daha da cıvıklaşıp, biraz daha fazlasını almak için sizi biraz daha sevimli yapar. Ama kadın kedisinin vücudunu, sağlığını, ne kadar kilo aldığını bir şekilde takip eder, ve ne yazık ki her şeyin bir sınırı vardır. Yani yaş mama bir haftada tamam, ama haftalarca verirseniz, kediye fazla gelir. Bir gün diyet yapmaya başlamak zorunda kalabilirler.

Kediler: "Sadece Benim Akşamım"

Kediler, günün sonunda her zaman kazanır. Yaş mama verildiğinde, size her türlü bakışı atarlar: "Beni anladığınızı biliyorum." Aslında onları doyurmanın, sadece midenin değil, gönlün de bir meselesi olduğunu bir kez daha hatırlatırlar.

Bir kedinin yaş mamayı hemen bitirmesi, onu sizden daha çok sevmenize neden olabilir. Ama bu, size bir tuzak kuruyorlar demek. Çünkü sonra gözlerindeki o "ne de olsa ben bir prensese benziyorum" bakışını yakalarsınız. O bakış, "Bana biraz daha mama ver" anlamına gelir. Ama çözüm basit, çözüm odaklı erkeklerin dediği gibi: "Bittiği zaman yeni kutu alırız, problem yok!"

Kadınlar içinse mesele daha derindir. Kedinizi gerçekten tanımanız gerekir. Her kedinin bir içsel dengeye ihtiyacı vardır. Yaş mama sevdikleri kadar, zaman zaman kuru mama, et, hatta küçük bir ödül peşindedirler. Her kedi farklıdır ve onların sağlıklı bir şekilde beslendiğinden emin olmak bir sanattır.

Bir Kedi İçin En İyi Strateji: "Dengeyi Bulmak!"

Sonuçta kedinize yaş mama verirken en önemli şey, dengeyi bulmaktır. Hem erkeklerin çözüm odaklı yaklaşımını hem de kadınların duygusal dengeyi koruma çabalarını harmanlayarak doğru stratejiyi bulmak mümkün. Yani, kedinize yaş mama verirken, biraz da onlara sevgi, ilgi ve ekstra özen göstermeyi unutmayın.

Bunu daha fazla tartışalım! Siz kedinize ne sıklıkla yaş mama veriyorsunuz? Duygusal açıdan mı yaklaşıyorsunuz yoksa "Sorun değil, çözüm buluruz!" modunda mısınız? Kediniz için en iyi stratejiyi nasıl buldunuz? Yorumlarınızı sabırsızlıkla bekliyoruz!