“Maischberger”: “Bizim sorunumuz, dünyanın geri kalanının olayları bizim gördüğümüz gibi görmemesi.”

Mirkelam

Member
Bn ısınmaya geçiş konusunda federal hükümette son söz henüz söylenmedi. Kabinedeki FDP’nin ilk olarak Ekonomi Bakanı Robert Habeck’in yasa tasarısını çekincelerle onaylamasının ardından, hafta sonu yapılan FDP federal parti konferansı mevcut versiyona karşı çıktı.

Hükümetin iki eski üyesi, trafik ışıkları koalisyonunun eylemleri hakkında kenardan yorum yapmak için Salı akşamı “Maischberger” ile stüdyoda oturdu: eski CDU başkanı Armin Laschet ve eski Dışişleri Bakanı ve Şansölye Yardımcısı Sigmar Gabriel (SPD). Gösteriye ayrıca ARD muhabiri Demian von Osten, NZZ gazetecisi Susanne Gaschke, köşe yazarı Hajo Schumacher ve kabare sanatçısı Urban Priol de katıldı.

Gabriel eleştirisine bir tür öz-yansıtma ile başlar. Gabriel, enerji politikası konusunda Laschet’e ironik bir şekilde, “Kesinlikle Armin değil, ama kesinlikle böyle hatalar yaptım,” dedi. Maischberger, “İlk isimdesin, değil mi?” diye öğrenmek istedi. Laschet onaylarcasına haylaz bir şekilde sırıttı. Ancak Gabriel ve Laschet, geçmişin hatalarını ele almak yerine birlikte mevcut federal hükümetin davranışını incelemeye başladılar.


ayrıca oku






Yağ ve gaz ısıtması için kapalı





Eski Ekonomi Bakanı, Isıtma Yasası hakkında “Politika gerçekten böyle yapılmamalı” dedi. Bu, 2024’ten itibaren her yeni ısıtma sisteminin en az yüzde 65 yenilenebilir enerji kullanması gerektiğini şart koşuyor. 80 yaş üstü veya sosyal güvencesi olanlar için istisnalar olmalı. FDP başlangıçta kabinedeki taslağı çekincelerle onaylamıştı.


ayrıca oku





reklam filmi DÜNYA para çeki






Gabriel, siyaset yapmanın ve sahip olunmayan “parayla çelişkileri basitçe örtmenin” sorunlu olduğunu eleştirdi. Laschet ise Corona dönemine atıfta bulundu: O zamanlar, milyarlarca dolarlık kararlar sosyal olarak yumuşatılmıştı. Laschet, “Şimdi yine çok detaylı bir şekilde ısınma şeklinde müdahale ediliyor,” diye eleştirdi, “ama biri diyor ki: Tüm toplumsal eşitsizlikleri yakalıyoruz.” Ancak bu çok fazla bürokrasi gerektiriyor: “Bugün ne olacağını kimse bilmiyor. dedi eski Şansölye adayı.

Reklamcı Schumacher’e göre trafik ışığı hükümeti, ısıtma sisteminin değiştirilmesi konusunu kötü bir şekilde pazarladı. Habeck bir hata yaptı. Bir “psikolojik bileşen” var. Kıştan önce ısıtıcılar büyük bir sorundu. “Artık tüm ısıtıcılarımızı sökmemiz gerektiği fikri, elbette böyle bir şey için zehirli,” diye eleştirdi. Karşı önerisi: Isıtıcıların en eski yüzde beşini 20 yıllık bir süre boyunca her yıl değiştirin. Schumacher, “Aynı hedefe çok daha akıllıca ulaşabilirsiniz.

“Habeck, FDP için topu penaltı noktasına koydu”


Schumacher, hükümet içinde bir iletişim sorunu da görüyor. “Robert Habeck neden Christian Lindner’la bir bira içmeye gidip ‘Kendine iyi bak Christian, bu koalisyon anlaşmasında var’ demiyor. FDP’nin buna uymasını nasıl sağlayacağız?” diye sordu gazeteci. Habeck, FDP’ye “futbolu penaltı noktasına koydurdu”.

Ancak Gabriel, yeni ısıtma sistemleri hakkındaki tartışmadan pek bir şey kazanamadı: “Aynı zamanda biraz tuhaf görünüyor, çünkü elbette dünyanın geri kalanı neredeyse kulaklarımızın üzerinden uçuyor ve biz her zamanki gibi kendimizi tartışıyoruz.”

Böylece Gabriel, Ukrayna’daki savaşa doğru sert bir konu değişikliğinin habercisi oldu. Laschet, “Her diplomatik kanalın açık tutulmasından yanayım, ancak şu anda Ukrayna’nın konumunu zayıflatacak hiçbir şey yapmayacağım” dedi.

Gabriel de bir teslimat durağını pek düşünmüyor. Eski Federal Dışişleri Bakanı, Almanya’nın şimdiye kadar tartışmanın dışında kalan ülkelerle görüşmesi gerektiğini söyledi. Laschet, “Bizim sorunumuz, dünyanın geri kalanının olayları bizim gördüğümüz gibi görmemesi,” diye özetledi. Çin, Hindistan, İsrail, Türkiye ve Afrika’nın büyük bir kısmı yaptırımlara dahil değil. Laschet, Yeşil Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock’a, Alman dış politikası uluslararası müttefikler edinmeli ve “dünyayı dolaşıp her yerde başkalarının neyi yanlış yaptığını açıklamamalı” dedi.


ayrıca oku


Alman ısıtma endüstrisi, gazlı ve mazotlu ısıtma alanında Avrupa'nın teknik lideriydi.






Daha sonra Moskova’daki eski ARD muhabiri Demian von Osten, bazı durumlarda yaptırımların Rus nüfusu üzerinde ne kadar az etkisinin olacağını anlattı. Bazı eksiklikler olsa da. Gazeteci, “Fakat bu, insanları bir adım öteye götürüp, neden bu yaptırımlar var?” diye sormuyor. Birçok Rus için siyaset, etki edemeyecekleri ve uyum sağlamaları gereken bir doğa gücü gibi görünüyor.

Von Osten, Moskova’daki savaşa karşı hâlâ sesler olsa da, Rusya kırsalında “aslında hiç kimse” Ukrayna’daki savaşa karşı bir şey söylemiyor, diye devam ediyor. Birçok Rus için Ukrayna “delicesine uzak” – bazen uçakla sekiz saat. Ölü askerler daha sonra tabutlarla geri dönerse, bu tüm ülkeye yayılır. Von Osten, “Birdenbire binlerce mezarın olduğu, bu şehirde bir protesto hareketinin oluşabileceği tek şehir burası değil,” diye açıkladı.

Birçok Rus için cephede savaşmak mali açıdan da değerlidir. Gazeteci, “O zaman birisi size vatanınızı savunmanız için üç kat maaş teklif edecek” dedi. “Orada kötü işleri olan bazı insanlar için bu çekici.” Von Osten’in Rusya’da yakında devrilme ümidi yok – tam tersine: “Şu anda hiçbir Rus şunu söylemeyecek: Büyük iç siyasi tartışmayı şimdi başlatacağız. , eğer ülkemiz savaştaysa.