“Maischberger”: “Rusya büyük bir savaşa hazırlanıyor”

Mirkelam

Member
Sonuçlar yönetilebilir kaldı. ABD Başkanı Donald Trump ve Rus muadili Vladimir Putin arasındaki telefon görüşmesi sona erdiğinde, Kiev'de hava alarmı ortaya çıktı. Boris Pistorius konuşmayı “Sıfır Sayı” olarak özetledi.

Çarşamba günü Sandra Maischberger, siyaset bilimcisi Carlo Masala ve Bundeswehr genel müfettişi Carsten Breuer'in sonuçlarını aldı. Diğer konuklar olarak, Kerstin Münstermann, Johannes B. Kerner ve Tilo Jung ve Caroline Darian'ın yazarı yazarı “ve ben bir daha asla baba demeyeceğim”. Annesi Gisèle Pelicot, kocası ve 50 fail tarafından yıllarca tecavüze uğradı.

Tilo Jung'un başında, tamamen filtrelenmemiş, iki başkan tartışıldı. “İki faşist buluşuyor,” diye vurguladı “Jung & Naiv” moderatörü. “Ve faşistleri emperyalist olarak anlarsanız, her şey tamamen mantıklı geliyor. Kurallar kendi aralarında sadece dünya.”

Putin, JD Vance veya “Project 2025” planının arkasındaki başlıklar, anti -demokratik “Ruhtaki Kardeşler” dir. “Bu paralellikleri görmemek için kör olmalısın.” Bu sınıflandırma Kerstin Münstermann için çok ileri gitti. Trump demokratik değerleri takdir etmiyor, ancak faşistin yolu geniş.

Johannes B. Kerner, sonuçta ABD Başkanı'nın hem “popüler oy” da hem de Mener seçiminde onaylandığını tavsiye etti. “Alman faşistleri de,” diye karşılık verdi Young. “Bir zamanlar iktidara geldiler ve asla bırakmadılar. Ve tam olarak Amerika'da yaşadığımız şey bu.”

Münstermann gazeteciye geldi. Hala Amerika Birleşik Devletleri'nde faşizm görmüyor, ancak Demokratik temel değerlerde basın ve ifade özgürlüğü gibi bir kesilmiş var. Trump'ın Putin ile telefon görüşmesinden önce, “Umarım şunu söylemez: Kiev'e git. Sorun değil, buna tahammül ediyoruz.”

Panelle karşılaştırıldığında, Carlo Masala ve Carsten Breuer daha az iyimserlik yaymasına rağmen daha serin bir kafa tuttu. Siyaset bilimci çağrının sonucunu özetledi. “Putin ateşkesle ilgilenmiyor.” Değerlendirmesiyle Pistorius “tamamen doğru”.

Rus cumhurbaşkanı nihayetinde daha uzun kol üzerinde oturuyor ve koşulları dikte edebilir, çünkü Trump hızlı bir derece ve Rusya ile normalize edilmiş bir ilişki için çabalıyor. Diyerek şöyle devam etti: “İstediği şeyi alamazsa, Putin elbette bu konuşmaları iptal edebilecek ve savaşa devam edebilecek.”

Breuer ayrıca, başkanların sadece 30 gün boyunca karşıt enerji altyapısına yapılan saldırılar üzerinde anlaşabilecekleri bir “sıfır sayı” olarak tanımladı. Orta vadede ateşkes olsa bile, Batı derin bir nefes alma fırsatı bulamayacak. General, son yıllarda Wladimir Putin'in sadece Ukrayna ile ilgilenmediği konusunda “çok açık” olduğunu söyledi. Rusya yükseltmeleri, askerlerinin sayısını iki katına çıkardı ve askeri yapılarını “açıkça batıya doğru”.

“Rusya büyük bir savaşa hazırlanıyor,” diye doğruladı Masala, şimdilik “melez faaliyetlerin karışımı” ve “çok sınırlı askeri eylemler” ile sınırlı olsa bile. Breuer düşünceye devam etti. Batı, üç kategoride barış, kriz ve savaşı düşünürken, Rusya savaşı tüm savaşa kadar küçük önlemler içeren bir süreklilik olarak görüyor. Zaten bu ülkedeki hibrit savaşın bir parçası olarak, casusluk ve sabotaj dosyaları gerçekleşir ve dronlar kimyasal parklar ve eğitim merkezleri üzerinde ortaya çıktı.

Sonunda özel korku ile ilgili

Ufuktaki karanlık senaryolardan Maischberger özel olarak korkuya geçti. Programın sonunda Caroline Darian, babası Dominique Pelicot'a ve annesine sistematik olarak sersemletip tecavüz eden 50 faile karşı ceza davası hakkında konuştu.

Suçlular video kayıtlarını istismardan mahkum ettiler. ARD sunucusu neredeyse hayret etti, “Toplumun ortalaması, 20 ila 70 yaş arası,” dedi, “bir itfaiyeci, hemşire, öğrenciler, emekliler, bir bilgisayar bilimcisi, aile babaları, çok fazla.”

Mahkemedeki 51 saniyenin davranışı onu “sadece dayanılmaz” buldu. Yani sadece birkaçı eylemlerini hemen kabul ederdi. Annesi, sürece sonuna kadar katlanmak için “büyük bir kararlılık” olduğunu kanıtladı. Ancak nihayetinde, yargılar hakkında “çok şaşırdı”. Dominique Pelicot 20 yıl hapis cezasına çarptırılırken, diğer seks suçlularının cezaları “kamu savcının taleplerinin çok altındaydı”.

Caroline Darian şimdi de tecavüze uğradığından emin olduğu için babasına karşı bir duruşmaya çalışıyor. “Yapımcımın bana ne yaptığını da bana baktığınız için bir şikayette bulunmaya karar verdim.” Sakinleştiği resimler var.

Yazar, “Gerçekten sürece gelip gelmeyeceğini bilmiyorum. Bu, bu konuda karar vermek için şimdi yargının elinde.” Dedi. Her halükarda, annesinin dayanıklılığı ile gerçeği ele almayı açıkça ortaya koydu. “Sonuna kadar bir şeyler yapmaya hazırım.”

Dominik Lippe Akşam siyasi talk show'ları hakkında dünya için düzenli olarak raporlar. İncelenen biyolog Axel Springer Freetech Akademisi mezunudur.