Matabitur: Federal Öğrenci Konferansı Çok Şiddetli Matematik Abitur'dan şikayet ediyor ve “Elit Promosyon”

Mirkelam

Member
Matematik lise sınavı seviyesi Alman öğrenciler için çok mu yüksek? Federal Okul Konferansı (BSK), konudaki Abitur muayenesinin sınıfta öğretilen içeriğe kıyasla çok ağır olduğundan şikayet ediyor. “Özellikle matematiğin konusu, iddia ve gerçeklik arasındaki boşluğun ne kadar büyük olduğuna dair bir örnek göstermektedir.” Dedi. Diyerek şöyle devam etti: “Abitur sınavları genellikle düzenli derslerde içerik veya zaman açısından karşılanamayacak bir seviye gerektirir. Tüm konuları derinleştirmek veya uygulamak için yeterli zaman yoktur.”

Schön, öğrencilerin hazırlığın önemli bir bölümünü boş zamanlarında yapmaya zorlandıklarını ve sosyal olarak dezavantajlı hanelerden gençler için yardım eksikliğini eleştirdiklerini söyledi. Burada eğitim sosyal köken sorunu haline gelir. “Bazı özel dersler ebeveynlerinin evinden destek alabilir veya destek alabilirken, diğerleri yemek, kira veya okul materyalleri için okulun yanında çalışmak zorundadır. Matematik aboneliğindeki iyi notlar genellikle sadece bir gayret sorunu değil, aynı zamanda zaman, para ve destekten itibarendir.”

BSK'ya göre, ülke çapında karşılaştırılabilir ve sadece Mataiimbite derslere daha iyi uyarlanmalıdır, tüm öğrenciler, kökenli veya ikamet yeri ne olursa olsun eşit olarak ele alınabilir ve “elit promosyon yerine eğitim adaleti” na yöneliktir.