“Maybrit Illner”: Habeck kazanma şansına inanmaya devam ediyor ve Söder'i “yemek blog yazarı” olarak nitelendirerek alay ediyor

Mirkelam

Member
Robert Habeck, “Maybrit Illner” ile bir kez daha özeleştiri yaptı. Ama sonra saldırıya geçti: Markus Söder mevcut ekonomik krizi anlamadı. Bu nedenle CSU patronu internette ciddiyetten yoksun bir “yemek blog yazarı” gibi davranıyor.


Robert Habeck özeleştiri yaptı: “Pek çok şeyi doğru yaptık, ama her zaman çok geç ve her zaman çok az.” Ancak ekonomi bakanı, saldırganlık savaşının ve Rus gazına bağımlılığın da ekonomik krizin nedeni olduğunu ekledi. son iki yılın zayıflığı. Ortaya çıkan maliyetler sektörü ve enflasyonu “tam olarak etkiledi”, bu da yüksek faiz oranlarını tetikledi ve bu da inşaat sektörünün zarar görmesine neden oldu. Zayıf büyüme “çok daha geriye” gidiyor ve yatırım eksikliğiyle bağlantılı.

Perşembe akşamı Maybrit Illner, mevcut Şansölye Yardımcısı ve Yeşil Şansölye adayı Habeck ile dışişleri, enerji, ekonomi ve savunma politikasına ilişkin konulardaki fikirlerini tartıştı. ZDF sunucusu, Federal Ekonomi Bakanı'nın yanı sıra ekonomi tarihçisi Adam Tooze, siyaset bilimci Nicole Deitelhoff ve Köln Alman Ekonomi Enstitüsü Direktörü Michael Hüther ile “Savaş, enflasyon, kriz – Almanya'dan önce Almanya” başlığı altında röportajlar yaptı. seçim”.


Son zamanlarda Caren Miosga'nın aksine Habeck artık koalisyonun sona ermesinden FDP'yi daha açık bir şekilde sorumlu tutuyor. Bir ittifakı sona erdirmenin sorun olmadığını kabul etti, “ancak bir hükümeti terk etmeden sistematik olarak sabote etmeye çalışmanız sizi hükümete uygun kılmaz.” Seçimden önceki kalan haftalarda hükümetin desteğini umuyordu. Örneğin elektrik fiyatlarının düşürülmesinde birlik. Onun korkularını gidermek ve seçim kampanyasında kendisine avantaj sağlamak istiyordu. “Ayağa kalkıp şunu söyleyemem: Planım buydu; bakın, yolumu buldum!” diye söz verdi Rektör Yardımcısı.

Habeck önümüzdeki seçimlerde hâlâ kendi başarı şansına inanıyordu. Önceki anket sonuçları iki buçuk yıldır süren “sürekli anlaşmazlık” ve hükümetin “yetersiz yanıtlarına” dayanıyordu. Yeşil siyasetçi gözlemini anlatırken, “Anketler düşündüğünüzden daha hızlı ilerliyor” dedi. “Kurulmuş ve sıkışmış pek çok şey” değiştirilebilir. Alternatif olarak Friedrich Merz'in başkanlığında Rektör Yardımcısı olmayı hayal edip edemeyeceğini sordu Illner. “Şu anda pozisyonları dağıtacak durumda değiliz. Bu konuda spekülasyon yapmak yasaktır.”


Michael Hüther, yerel bürokrasiye atıfta bulunarak, “Yapılarımızda sertleşmeyi göze alıyoruz” diye şikayet etti. Şirketler üzerinde bir kontrol ve raporlama yükümlülükleri ağı bulunmaktadır. İktisatçı olası bir çözümü tarihsel bir örnekte buldu. 1987 yılında Helmut Kohl'un federal hükümeti, “bugün üzerinde yaşadığımız” telekomünikasyon, sigorta ve enerji alanlarında piyasa açılışlarını gerçekleştirecek bir “serbestleştirme komisyonu” topladı. “Şansölye adayının böyle bir teklifi tekrar kabul etmesini tavsiye ederim.”


Hüther ayrıca yatırım çağrısında bulundu. Altyapıda son 25 yılda artan 600 milyar avroluk “çok büyük bir boşluk” var. Almanya, gayri safi yurt içi hasılasının ortalamada Avrupalı ortaklarına göre yüzde iki daha az yatırım yaptı. “Ve bir noktada bunu fark ediyorsunuz” diye anlamlı bir şekilde açıkladı ve panzehir olarak bir altyapı ve dönüşüm fonu çağrısında bulundu.

Ayrıca yarı iletken endüstrisine yatırım yapılması gerektiğini de fark etti. “Dünyada mikroelektronik alanında sübvansiyonlarla desteklenmeyen hiçbir yer yok.” Ancak bunların kredilerle finanse edilmemesi, bütçeden karşılanması gerekiyor.

Nicole Deitelhoff, “yatırım programlarının” ve “Alman ekonomisinin yapısal sorunlarından nasıl çıkılacağına dair tüm karmaşık planların” seçim üzerinde önemli bir etkiye sahip olacağından şüpheliydi. Daha ziyade, yaşam maliyetini düşürmeye yönelik “çarpıcı derecede en iyi teklif” ile ilgili olacak. Seçim kampanyası zaten birbirlerinin yönetme yeteneğini inkar etme ve birbirlerini yalan söylemekle suçlama modelini izliyor. Siyaset bilimci, “Bu hiçbir şeye yol açmaz ve vatandaşların partilere ve onların temsilcilerine olan güvenini daha da yok eder” diye şikayet etti.


Habeck, “Kendimizi yeniden icat etmeliyiz” diye talepte bulundu, “ve bu küçük elmas oyunundan sıyrılacağımıza kendimizi inandırmamalıyız.” Bu bağlamda, CSU başkanının uygunsuz olduğunu düşündüğünü açıkça belirtti. . Yeşil siyasetçi, “Markus Söder'in sorunu, içinde yaşadığımız zamanı anlayamamasıydı” diye açıkladı. “Yemek blogger yazıları”yla kebap yemeklerini politika olarak satıyor. “Neşeye, neşeye ve güvene” acil ihtiyaç var ama “seçim kampanyasını bu tür maskaralıklarla kazanabileceğinize inanıyorsanız ülkeyi kandırıyorsunuz demektir. Bunun karşı karşıya olduğumuz zorlukla hiçbir ilgisi yok.”

Dominik Lippe düzenli olarak WELT'in akşam siyasi talk şovları hakkında haber yapıyor. İncelenen biyolog, Axel Springer FreeTech Akademisi mezunudur.