Sylt: Yeni seçilen belediye başkanı (50) öldü

Mirkelam

Member
Sylt'in eski belediye başkanı Nikolas Häckel hayatını kaybetti Sylt belediyesi 50 yaşındaki kişinin ölümünü doğruladı. Resmi bir açıklamada, “Eski belediye başkanımız Nikolas Häckel'in öldüğü haberini yeni almış olmamızdan dolayı üzüntü duyuyoruz” denildi. “Hepimiz derinden etkilendik. Aileye en derin başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.” Bir sözcü, aileyi göz önünde bulundurarak ölüm nedeni ile ilgili spekülasyonlara katılmayacağımızı söyledi.

Hamburger Abendblatt'ta yer alan habere göre Häckel, Ekim ayının sonunda Hamburg'da 47 yaşındaki bir erkeğe ait bir apartman dairesinde fenalaştı. Adam ilk müdahaleyi yapıp acil doktoru aradı. Häckel'in hayati tehlikesinin devam etmesi için hastaneye kaldırıldı. Rapora göre geçen hafta sonunda orada hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre Hamburg polisi ölümle ilgili soruşturma yürütüyor. 47 yaşındaki adamın kısmen sorumlu olup olmadığı araştırılıyor. DPA haber ajansının edindiği bilgiye göre, müfettişler bir kazanın meydana geldiğini varsayıyor.

Bütçe durumu nedeniyle eleştiri

50 yaşındaki Häckel'in arkasında çalkantılı aylar vardı. Ancak Eylül ayının sonunda oylanarak görevden alındı ve emekliye ayrıldı.

Häckel, 1974 yılında Sylt'te doğdu; burada yönetici asistanı olarak eğitim aldı ve daha sonra anakaradaki bir teknik kolejde yönetim diplomasını aldı. Daha önce Kiel yakınlarındaki Kronshagen'deki inşaat otoritesinin başkanı olan Häckel, 2015 yılında ilk kez Sylt belediyesinin belediye başkanı seçildi. İkinci tur oylamada, daha önce CSU bölge yöneticisi ve dönemin Başbakanı Edmund Stoiber'in rakibi olarak adından söz ettiren Gabriele Pauli'yi mağlup etti.

Häckel'in görevdeki ilk dönemi büyük ölçüde sessizce geçerken, 2021'de yeniden seçilmesinin ardından tatil adasındaki belediye organlarıyla çatışmalar arttı. Açıkçası Häckel'e çok fazla enerji harcayan argümanlar. Geçen yıl tükenmişlik nedeniyle ilk kez hastalandı. Bu yılın başında sağlığı onu rahatsız etmeye devam etti.

Aynı zamanda adadaki çatışmalar da yoğunlaştı. Sylt'ten sorumlu Kuzey Frizya bölgesi, başkanı Häckel olan ada yönetimine kötüden de öte bir rapor verdi. Denetleyici makam, diğer hususların yanı sıra, belediyenin yıllardır uygun bir bütçe hazırlamadığından şikayetçi oldu. Siyasi açıdan bağımsız olan ancak idari açıdan Sylt belediyesinin bir parçası olan komşu kasabalar da Häckel ile olan zor işbirliğinden giderek daha fazla şikayetçi oldu.

Eleştirmenler Häckel'i diğer şeylerin yanı sıra iletişim eksikliği, güven eksikliği ve idari işlerindeki yetersizliklerle suçladı.

Häckel oylamanın ardından “Rahatladım” dedi

Temmuz ortasında, Sylt belediye meclisi nihayet belediye başkanının oylanması yönünde bir önergeyi oyladı. Häckel, Eylül ayı sonunda oy kullanma hakkına sahip Sylt sakinleri arasında aşağıdaki oyu açıkça kaybetti.

Oylamanın ardından ana sayfasında “silah arkadaşlarına” özverili çabaları için teşekkür etti ve şunları yazdı: “Demokrasi her zaman kolay değildir, demokrasi tartışma ve uzlaşmayla gelişir. Demokrasinin farklı çıkarlardan en iyiyi çıkarabilmesi için tartışmalara katlanması gerekir. Sylt için neyin iyi olacağı daha fazla tartışılacak.” Sylt topluluğunun ve Sylt adasının çeşitli yapısal sorunları, birleşmelerin sonuçlarını ve güç yapılarını adanın yararına nasıl çözdüğünü görmekten heyecan duyuyor ve Sylt halkı – benim ne yazık ki çabalar bunu başaramadı.”

Dışarıdan bakıldığında Häckel bu yenilgiyi kayıtsız kabul etti. “Rahatladım” dedi, “eğer bugün burada bana karşı olan tüm insanlara karşı gerçekten kazansaydım bu hiç de eğlenceli olmazdı.” Häckel tatile gitmeyi ve hobilerinin tadını çıkarmayı planladı. Daha sonra şaşırtıcı bir şekilde Ekim ayından itibaren Bavyera'daki bir manastırda en az üç ay geçirmek istediğini açıkladı. Bunun yerine Sylt belediyesi 50 yaşındaki kişinin ölümünü bu Salı günü doğruladı.