Arian'ı arayın: Polis garajları ve çöp kutularını kontrol ediyor – ışık huzmeleriyle arama başarısız oldu

Mirkelam

Member
panorama Altı yaşındaki kayıp

Arian'ı ışıklarla ve çocuk şarkılarıyla aramak da başarısız oldu



Şu an: 09:01| Okuma süresi: 3 dakika


Acil servisler gece gökyüzüne ışık huzmeleri yansıttı – “Umut asla kaybolmaz”




Bremervörde'den altı yaşındaki Arian hâlâ kayıp. Onu arama çalışmaları pazartesi akşamından beri sürüyor. Ancak yardımcılar pes etmek istemiyor. Muhabir Gerrit Schröder, acil servislerin çocuğu çekmek için geceleri gökyüzüne ışık konileri yansıttığını açıklıyor.



WELT podcast'lerimizi buradan dinleyebilirsiniz

Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, kişisel verilerin iletilmesine ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir; çünkü gömülü içeriğin sağlayıcıları, üçüncü taraflar olarak bu izni gerektirir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konuma getirerek bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Bu aynı zamanda GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına ilişkin onayınızı da içerir. Bu konuda daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Sayfanın altındaki anahtarı ve gizliliği kullanarak onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz.


Altı yaşındaki Arian Pazartesi akşamından beri Bremervörde'de kayıp. Polis ve itfaiye tüm imkanları kullandı. Garajlar ve çöp kutuları titizlikle arandı, rögar kapaklarının açılması gerekiyordu. Cuma günü çöp toplama bile iptal edildi.





AAşağı Saksonya'nın kuzeyindeki Bremervörde'den gelen altı yaşındaki Arian da üst üste dördüncü gece kayıptı. Bir polis sözcüsü Cuma sabahı, başlatılan arama tedbirlerinin şu ana kadar başarılı olmadığını söyledi. Ancak arama devam ediyor.

Arama ekipleri son zamanlarda gece boyunca çocuk şarkıları da çaldı ve gökyüzü ışınlayıcıları kullandı. Polis, bunların gökyüzüne ışık huzmesi yansıtan farlar olduğunu söyledi. Yetkililer kayıp çocuğun bu yerleri ziyaret etmesi için teşvik yaratmak istedi. Çocuk otistiktir ve kendisiyle konuşulmasına tepki vermez.

Elm'de çöp toplama işlemi iptal edildi


Perşembe günü acil servisler çocuğun tekrar yaşadığı Elm bölgesinde arama yaptı. İtfaiye sözcüsünün söylediği gibi tüm barakalar ve garajlar açılıp kontrol edilmeli. Aynı şekilde çöp kutuları da. Bu Cuma günü çöp toplama işlemi iptal edilmiştir. Rögar kapakları da açılmalıdır.

Pazartesi gününden bu yana kayıp olan çocuğa dair olası bir ipucu ayak izleridir. Perşembe sabahı bir polis sözcüsü, “Dün akşam Arian'a ait olabilecek ayak izleri bulduk” dedi. “Bu, Arian'ın ilerleyebileceği olası bir yöne yol açıyor. Köpekler bir koku aldılar.”





Polis dalgıçları gölette arama yaptı

Kaynak: dpa/Daniel Bockwoldt


Yol Oste Nehri boyunca kuzeye gidiyor. Çocuk suyu sevdiği için nehir boyunca yürümüş olması mümkündür. Dalgıçların sabah aradığı gölet de nehrin yakınında bulunuyor ancak herhangi bir yeni bulguya rastlanmıyor. Başlangıçta göletteki aramanın durdurulup durdurulmadığını söylemek mümkün değildi.

Kurtarma ekipleri için arama, zamana karşı bir yarış haline geldi. Düşük sıcaklıklar ve Arian'ın nispeten hafif kıyafetleri nedeniyle (kazak giyiyordu ama ceketi yoktu) polis durumu çok ciddi olarak nitelendirdi. Çocuk en son Pazartesi akşamı saat 19.15 sıralarında mahallesinde görüldü. Bir güvenlik kamerası onu yakındaki bir ormana doğru koşarken görüntüledi. Altı yaşındaki çocuk, oradan ormana giden asfaltsız bir yol boyunca bir kolza tohumu tarlasının yanından geçmiş olabilir.


İtfaiye ve polis ekipleri arama yaptı




İtfaiye ve polis ekipleri arama yaptı

Kaynak: dpa/Daniel Bockwoldt


Çocuğa ipucu vermek için şimdiden birkaç adım atıldı. Örneğin bir polis sözcüsünün söylediğine göre perşembe gecesi havai fişekler çocuğun hoşuna gittiği için patlatılmıştı.

İtfaiye, ebeveynlerin isteği üzerine çocuğun evinin bitişiğindeki ormanlık alana balonlar ve şekerler astı. Bir polis sözcüsü, “Bunu çocuğa yaptılar” dedi. Yardımcılar çocuğu bulmak için ormana yaban hayatı kameraları yerleştirdi.

Bundeswehr, arama sırasında 250 kadar askerle birlikte şu anda bölgede bulunuyor. Arama sırasında yardımcılar drone, helikopter ve termal görüntüleme kamerasıyla havadan fotoğraf çeken Tornado uçağını kullandı.


Kayıp Arian'ın fotoğrafı




Kayıp Arian (6)

Kaynak: Rotenburg polis karakolu


Altı yaşındaki Arian'ın aranması oyun kamerası, şekerlemeler ve balonlar kullanılarak gerçekleştiriliyor




Altı yaşındaki Arian'ın aranması oyun kamerası, şekerlemeler ve balonlar kullanılarak gerçekleştiriliyor

Kaynak: dpa/Markus Hibbeler


Polis, yerleşim bölgesindeki özel güvenlik kamerasından alınan görüntülerin ebeveynlerin bilgilerini doğruladığını söyledi. Buna göre Arian, yaşadığı yerleşim bölgesinde tek başına yürüyordu. Polise göre bu durum, çocuğun evinden tek başına kaybolduğu varsayımını doğruluyor.

Bu arada güvenlik kamerası kayıtlarına ilişkin yeni detaylar da ortaya çıktı: Arian'ın yanında bir sopa taşıdığı ve sokakta sallayıp oynadığı görülüyordu. Polis sözcüsü sorulduğunda, daha sonra çok hızlı bir şekilde ormana doğru yürüdüğünü, neredeyse koşarak geldiğini söyledi.