Berlin: Senato Çalışanı 59.000 Euro Court için okul dizüstü bilgisayarları satıyor 28 yaşındaki uyarı

Mirkelam

Member
Berlin Senato Eğitim Yönetimi'nin eski bir çalışanı, çok sayıda okul dizüstü bilgisayarının zimmetine geçirilmesi nedeniyle 12.000 avro para cezası ödemek zorundadır. Tiergarten Bölge Mahkemesi bunu emretti. Ayrıca, mahkeme iki davada sahtekarlık nedeniyle bir uyarı dile getirmiştir. Buna göre, sanıklar önümüzdeki iki yıl içinde tekrar cezalandırılacaksa 16.500 Euro para cezası ödemelidir.

Eski sayısallaştırma konuşmacısı, 2021'de Senato Eğitim Yönetimi aracılığıyla aksesuarlar da dahil olmak üzere dizüstü bilgisayarlar ve ekranlar gibi çeşitli cihazlara sipariş verdiğini ve Wilmersdorf ve Marzahn bölgesinde iki okula sahip olduğunu itiraf etti. Ancak orada onları bir bahane altında tekrar aldı ve onları özel olarak satmaya devam etti. Bu, Berlin eyaletinin 59.000 Euro'ya zarar vermesine neden oldu. 2022'nin sonunda, sanık kendi talebi üzerine eğitim yönetimini bıraktı. Sahtekarlık 2023'te uçtu.

Mahkeme, sanığın bir yetkili olarak hareket ettiğini ve sanığın olasılıklarını yasadışı bir şekilde zenginleştirdiğini gördü. Suçun uzun planlaması göz önüne alındığında, aynı zamanda göze çarpmayan bir ceza enerjisine sahipti. Oda bir motif göremedi ve sanık suç anında finansal ihtiyaçlarda değildi, akıl yürüttü.

Onun lehine, mahkemenin bakış açısından, 28 yaşındaki suçun en başından beri durduğunu ve aydınlanmaya katıldığını söyledi. Ayrıca parayı Berlin eyaletine geri ödedi. Kamu savcısı 16.500 avro para cezası talep etmişti. Savunma uyarıyı savundu.