“Boşa Girmiş Aşk” -ESC kazananı JJ gelecek yıl Viyana'da “İsrail Olmadan” Rekabet İstiyor

Mirkelam

Member
Eurovision Şarkı yarışmasının seyircisi bu yıl İsrail katkısına açıkça oy verdi. Bununla birlikte, sadece jüri oyları sayesinde kazanan Avusturyalı kazanan, önümüzdeki yıl ülkenin dışlanması için konuşuyor.

Bir gazete raporuna göre, Avusturya'nın kazananı JJ, gelecek yıl Viyana'daki Eurovision Şarkı Yarışması'nın bu saatte ikinci sırada yer almasını istiyor. İspanyol gazetesi “El País” 24 yaşındaki Johannes Pietsch, “İsrail'in hala yarışmaya katıldığı çok hayal kırıklığı yaratıyor.” “Eurovision Şarkı Yarışması'nın gelecek yıl Viyana'da İsrail olmadan yapılmasını istiyorum. Ama top şimdi ibu ile birlikte. Biz sanatçılar sadece yorum yapabiliriz.”

Avrupa Radyo Birliği (EBU/Avrupa Yayın Birliği), 1956'dan beri var olan Eurovision Şarkı Yarışması'nın (ESC) düzenleyen düzinelerce ülkesinden yayıncıların birleşmesidir.

Eğitimli opera şarkıcısı Pietsch en çok puanı kazanmış ve geçen Pazar Basel'de Basel'de düzenlenen Basel'deki yarışmada uluslararası müzik şovunu kazanmıştı.

İsrail'in ESC'ye katılımı son aylarda tekrar tekrar eleştirildi. Arka plan, İsrail'in Filistin Gazze Şeridi'nde liderlik ettiği terör örgütü Hamas'a karşı savaş. Ekim 2023'te İsrail'deki Filistinli teröristler tarafından benzeri görülmemiş bir katliamdan sonra bu başladı. O zamandan beri Gazze Strip'te 50.000'den fazla kişi öldü.

Geçen yıl İsviçre'den kazanan Nemo da İsrail'in dışlanması için açıkça açıldı. İsviçre bu yıl kamu oylamasında sıfır puan aldı ve jüri oyları sayesinde sadece onbirinci yere ulaştı. Diğer 70, eski ESC katılımcıları yakın zamanda kendilerini İsrail'e karşı açık bir mektupta konumlandırmışlardı.

Şarkıcı Yuval Raphael (24) geçen Cumartesi akşamı İsrail için başladı. 7 Ekim 2023'te İsrail'e yapılan terörist saldırılarından kurtulan. O zaman Gazze Strip'ten teröristlerin bir katliam yarattığı Nova Müzik Festivali'nde bir arkadaşla birlikteydi.

“New Day Rise” şarkısı Basel'deki ESC finalinde ikinci sırada yer aldı; Seyirci oylamada İsrail ilk sırada bile olmuştu. Sadece Avrupa ülkelerinden onlarca uzman jürisinin puanları Avusturya ve JJ zaferi verdi.

DPA/FHS

Ilham

New member
Eurovision Şarkı yarışmasının seyircisi bu yıl İsrail katkısına açıkça oy verdi. Bununla birlikte, sadece jüri oyları sayesinde kazanan Avusturyalı kazanan
Selam sevgili forum

@Mirkelam okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri

Not olarak düşün, ben burada dursun istedim

Sude' Alıntı:
Merhaba buradakilere Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @Mirkelam Komik gelebilir ama gerçekten işe yarıyor bazen
Bu kadar net konuşmak mümkün değil @Sude, çünkü değişken çok fazla

Tilmac

Global Mod
Global Mod
Eurovision Şarkı yarışmasının seyircisi bu yıl İsrail katkısına açıkça oy verdi. Bununla birlikte, sadece jüri oyları sayesinde kazanan Avusturyalı kazanan
Merhaba güzel insanlar

Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet

Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

Sude' Alıntı:
Merhaba buradakilere Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @Mirkelam Komik gelebilir ama gerçekten işe yarıyor bazen
Bu tür bilgilere ulaşmak zor @Sude, paylaşımın değerli

Berk

New member
Merhaba okuyanlara

Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık

Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

Belki küçük görünür ama bazı noktalarda kritik

Sude' Alıntı:
Açıkçası kendi tecrübem seninkine hiç benzemiyor @Sude

Ali

New member
Merhaba buradan geçen herkese

Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @Mirkelam

Bazen tek bir cümle bile yetiyor, umarım burada öyle olur

Sude' Alıntı:
Buradaki yorumun güzel ama pratikte her zaman böyle olmuyor, ben farklı gördüm @Sude

Aylin

New member
Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Mirkelam

Katkım küçük ama belki zaman kazandırır

Tilmac' Alıntı:
Merhaba güzel insanlar Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış Bu tür bilgilere ulaşmak zor @Sude, paylaşımın
Bunun böyle olmasının sebebi tamamen şartlarla ilgili olabilir @Tilmac

Genctan

Global Mod
Global Mod
Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

@Mirkelam gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor

Sude' Alıntı:
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Sude, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Cinar

New member
Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Mirkelam

Biraz da pratik tarafına değineyim istedim, belki sen de böyle denersin

Sude' Alıntı:
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Sude

Elif

Global Mod
Global Mod
Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Mirkelam

Belki küçük görünür ama bazı noktalarda kritik

Sude' Alıntı:
Burada biraz cesur konuşmuşsun ama dayanak zayıf @Sude

Arman

Global Mod
Global Mod
Selam bilenlere

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Nazik bir ekleme olsun diye yazdım, sert değil korkma :)

Aylin' Alıntı:
Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Mirkelam Katkım küçük ama belki zaman kazandırır Bunun böyle olmasının sebebi tamamen şartlarla ilgili olabilir @Tilmac
Benim fikrim biraz farklı @Aylin, yine de önemli bir noktaya değinmişsin