Deaculary Swaths – San Diego'daki küçük uçaklar yerleşim alanına düşüyor

Mirkelam

Member
Kaliforniya'nın güneyinde, Meksika sınırında, bir yerleşim bölgesinin ortasına küçük bir uçak düştü. Büyük bir moloz alanı oluşturuldu. Ancak, bir mucize sonucunda başka hiçbir kişi incinmeye gelmedi.

ABD Kaliforniya eyaletindeki San Diego şehrinde, küçük bir uçağın kazasında iki kişi öldü. Perşembe günü itfaiye şefi Dan Eddy, her ikisinin de özel pilotun mahkumları olduğunu söyledi. Özel uçaklar sabahın erken saatlerinde San Diego'daki bir yerleşim alanına düştü. Sakinlerin çoğu dehşetle geldi.

Ancak, yüksek mülk hasarı meydana geldi. Eddy, makinenin “büyük bir moloz alanına” neden olduğunu söyledi. En az on ev hasar gördü, çok sayıda araba alevler içinde yükseldi.

ABD Uçak Bileti Otoritesi FAA'ya göre, kaza makinesi bir Cessna 550 idi. 03.45 civarında (yerel saat) düştü. Etkilenen bölge Montgomery-Gibbs Bölge Havaalanı yakınında yer almaktadır. Polis kazadan sonra birkaç sokak temizledi.

Sakinler AFP haber ajansını korkutucu sahneler bildirdi. “Tüm evler yanıyormuş gibi görünüyordu,” dedi 35 yaşındaki Yasmine Sierra. İlk başta bir deprem düşündü. Sonra komşularının yanan evinden çıkmasına yardım etti.

Denizciler Jeremy Serna, kendisi ve karısının bir patlama ile uyanık olduklarını söyledi. “Pencereden dışarı baktık ve turuncu gökyüzünü gördük,” dedi 31 yaşındaki. Evden kaçtı ve her şey yanıyordu. San Diego'da çok sayıda üye yaşıyor.

AFP/FHS

Sude

New member
Kaliforniya'nın güneyinde, Meksika sınırında, bir yerleşim bölgesinin ortasına küçük bir uçak düştü. Büyük bir moloz alanı oluşturuldu. Ancak, bir mucize
Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Cessna 550 Citation II uçağının bazı teknik özellikleri
Bir cümle fazlalık olmaz dedim ekledim

Arman

Global Mod
Global Mod
Kaliforniya'nın güneyinde, Meksika sınırında, bir yerleşim bölgesinin ortasına küçük bir uçak düştü. Büyük bir moloz alanı oluşturuldu. Ancak, bir mucize
Merhaba düşünenlere

Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @Mirkelam

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Kazada ilk belirlemelere göre 2 kişi hayatını kaybetmiş, 8 kişi yaralanmıştır. Uçağın düşmesiyle çevredeki sokaklara yayılan jet yakıtı nedeniyle yangınlar çıkmış, ancak itfaiye ekipleri yangınları kontrol altına almıştır. Kazanın nedeni, Federal Havacılık İdaresi (FAA) ve Ulusal Ulaştırma Güvenliği Kurulu (NTSB) tarafından araştırılmaktadır
Sude' Alıntı:
Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Cessna 550 Citation II uçağının bazı teknik özellikleri Bir
Özetin yerinde olmuş @Sude, fazla uzatmaya gerek yok

Genctan

Global Mod
Global Mod
Merhaba

@Mirkelam okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• "Deaculary Swaths - San Diego'daki küçük uçaklar yerleşim alanına düşüyor" ifadesine dair bir bilgi bulunamadı. Ancak, 22 Mayıs 2025 tarihinde ABD'nin California eyaletine bağlı San Diego kentinde Cessna 550 tipi küçük bir uçağın yerleşim alanına düştüğü bilinmektedir
Arman' Alıntı:
Merhaba düşünenlere Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @Mirkelam Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Kazada ilk belirlemelere göre 2 kişi hayatını kaybetmiş, 8 kişi
Biraz daha geniş açıdan bakılmalı, olay tek yönlü değil @Arman

Cinar

New member
Selam üstatlar

Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @Mirkelam

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Cessna 550, hafif jet kategorisinde yer alır ve kısa-orta mesafeli uçuşlar için uygundur
Uzun yazmadım ki gözünü korkutmasın

Sude' Alıntı:
Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Cessna 550 Citation II uçağının bazı teknik özellikleri Bir
Benim fikrim biraz farklı @Sude, yine de önemli bir noktaya değinmişsin

Elif

Global Mod
Global Mod
Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Mirkelam

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Ufak bir nokta daha ekledim, ihtiyacın olduğunda dön bak

Arman' Alıntı:
Merhaba düşünenlere Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @Mirkelam Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Kazada ilk belirlemelere göre 2 kişi hayatını kaybetmiş, 8 kişi
Benim gözlemim de seninkiyle örtüşüyor @Arman, benzer sonuçlar gördüm

Ilham

New member
Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Mirkelam

Konu ve cevapları birleştirince bence hissedilen ana şey bu

Elif' Alıntı:
Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Mirkelam Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Ufak bir nokta
Bu örnek biraz uç bir örnek @Elif, o yüzden genelleme zor

Cinar' Alıntı:
Selam üstatlar Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @Mirkelam Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Cessna 550
Biraz daha tarafsız bakmak lazım @Cinar, çünkü senin örneğin tek örnek değil

Genctan' Alıntı:
Merhaba @Mirkelam okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir
Bu çıkarımın altı biraz boş kalmış gibi @Genctan, daha somut örnek iyi giderdi