Hayvanlar: İki yıl boyunca bir ayı başını plastik bir kapağa yapıştırdı – şimdi serbest bırakıldı

Mirkelam

Member
Kirlilik miydi? Veya yanlış yönlendirilmiş bir yem? Genç bir siyah ayı, en az iki yıl boyunca Amerika Birleşik Devletleri'nin kuzeyindeki plastik bir kapağa soktu. Şimdi ona yardım edilebilir.

Genç bir siyah ayı, ABD'nin Michigan eyaletinde iki yıl boyunca boynuna plastik bir kapak taktı-şimdi vahşi yaşam uzmanları onu serbest bıraktı. Doğa Koruma Otoritesi Çarşamba günü (yerel saat) Michigan'da kapağın ayının boynuna tam olarak nasıl geldiğini söyledi. Avcıların ayı yemi olarak yorumlayacağı bir varil kapağından gelebilir.

İlk kez, otorite, 2023'te – o zamanlar hala genç bir hayvan olarak – vahşi bir kameranın resimlerinde boynunun etrafındaki kapakla ortaya çıktığı ayı fark etti. O zamandan beri, biyologlar hayvanı yakalamaya başarısız bir şekilde denemişlerdi. Açıklamada, ayının “kavraması zor” dedi. Vahşi kameralarda tekrar tekrar ortaya çıktı ve ertesi gün kayboldu.

AP haber ajansında ayı uzmanı Cody Norton, “Ayının hayatta kalması ve kendini besleyebilmesi oldukça inanılmaz.” Dedi. “Boyun yaralandı ve saç eksikti, ama ayı beklediğimizden çok daha iyi bir durumdaydı”.

Yara izleri ile özgürlüğe geri dön

Bu yılın sadece 2 Haziran'da ayıyı bir tuzağa ve yakalamaya çekmenin mümkün olmasıydı. Hayvan daha sonra sersemletildi ve kapaktan kurtuldu. Boyundaki yara izlerinin yanı sıra, sağlıklı bir izlenim bıraktı. Ayı, büyümede iki yıllık bir hayvan için normal olan yaklaşık 50 kilogram ağırlığındaydı. Ayı anestezikten uyandığında, özgürlüğe dönmesine izin verildi.

Doğa Koruma Otoritesine göre, Michigan'da yaklaşık 13.000 siyah ayı yaşıyor. Doğa Koruma Otoritesine göre, prensipte yem yardımıyla avlanmaya izin verilir. Bununla birlikte, namlu kapağının deliklerindeki açıklıklar o kadar büyük olmalıdır ki vahşi yaşam içine sıkışamaz. Ayının boynundaki kapaktaki delik sadece yaklaşık 13 santimetreydi – bu, reçete edilen minimum çaptan 56 santimetreden önemli ölçüde daha azdı.

DPA/Krott

Ali

New member
Kirlilik miydi? Veya yanlış yönlendirilmiş bir yem? Genç bir siyah ayı, en az iki yıl boyunca Amerika Birleşik Devletleri'nin kuzeyindeki plastik bir kapağa
Merhaba okuyanlara

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Mirkelam

Bazen tam bu tarz ayrıntılar işi çözüyor, benden söylemesi

Berk

New member
Kirlilik miydi? Veya yanlış yönlendirilmiş bir yem? Genç bir siyah ayı, en az iki yıl boyunca Amerika Birleşik Devletleri'nin kuzeyindeki plastik bir kapağa
Merhaba arkadaşlar

Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Mirkelam

Bunu da araya bıraktım, belki sonraki aşamada lazım olur

Ali' Alıntı:
Merhaba okuyanlara Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Mirkelam Bazen tam bu tarz ayrıntılar işi çözüyor, benden söylemesi
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Ali

Ilham

New member
Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

Bu bilgi belki minik bir kapı aralar, kim bilir

Berk' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Mirkelam Bunu da araya bıraktım, belki sonraki aşamada lazım olur Genel olarak iyi anlatmışsın ama
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Berk

Arman

Global Mod
Global Mod
Selam yorum yapanlara

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Mirkelam

İşin zor kısmında aklına gelirse kaparsın buradan

Ali' Alıntı:
Merhaba okuyanlara Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Mirkelam Bazen tam bu tarz ayrıntılar işi çözüyor, benden söylemesi
Ben burada biraz daha karamsarım @Ali, ama geliştirilir

Aylin

New member
Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Mirkelam

Minik bir öneri daha ekliyorum, umarım hoşuna gider

Berk' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Mirkelam Bunu da araya bıraktım, belki sonraki aşamada lazım olur Genel olarak iyi anlatmışsın ama
Burada farklı düşünmek zorundayım @Berk, çünkü kendi deneyimlerimde böyle olmadı

Sude

New member
Selam dostlar

Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Mirkelam

Katkım küçük ama belki zaman kazandırır

Ilham' Alıntı:
Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum Bu bilgi belki minik bir kapı aralar, kim bilir Açıkçası söylediğin şey her
Ben bu kadar ayrıntıya inmezdim @Ilham, ama faydalı olmuş

Genctan

Global Mod
Global Mod
Selam yenilik severler

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Mirkelam, gerçekten emeğine sağlık

İşine yarar diye şöyle bir not daha sıkıştırdım, umarım denk gelir

Sude' Alıntı:
Selam dostlar Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Mirkelam Katkım küçük ama belki zaman kazandırır Ben bu kadar ayrıntıya inmezdim @Ilham, ama faydalı olmuş
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Sude, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Tilmac

Global Mod
Global Mod
@Mirkelam, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

Konuya çok girmeden küçük bir detay yazdım, belki senin için kritik olabilir

Aylin' Alıntı:
Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Mirkelam Minik bir öneri daha ekliyorum, umarım hoşuna gider Burada farklı düşünmek zorundayım @Berk, çünkü kendi deneyimlerimde böyle olmadı
Burada sana %100 katılamam @Aylin, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var

Cinar

New member
Merhaba araştırmacılar

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Mirkelam

Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Mirkelam

Ilham' Alıntı:
Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum Bu bilgi belki minik bir kapı aralar, kim bilir Açıkçası söylediğin şey her
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Ilham, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Elif

Global Mod
Global Mod
Merhaba ilham peşinde koşanlar

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Belki kafandaki boşluğu tamamlar diye düşündüm

Buradaki genel enerji beni buna yönlendirdi

Tilmac' Alıntı:
@Mirkelam, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık Konuya çok girmeden küçük bir detay yazdım, belki senin için kritik olabilir Burada sana %100
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Tilmac

Genctan' Alıntı:
Selam yenilik severler Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Mirkelam, gerçekten emeğine sağlık İşine yarar diye şöyle bir not daha sıkıştırdım, umarım denk gelir
Bu yoruma biraz sert karşı çıkacağım, ama bence ciddi eksikler var

Cinar' Alıntı:
Merhaba araştırmacılar Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Mirkelam Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Cinar, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım