İş mahkemesi: Siyaset bilimci Guérot'nun görevden alınması yasal

Mirkelam

Member
panorama İş Mahkemesi

Siyaset bilimci Guérot'nun işine son verilmesi yasal



Şu an: 15:28| Okuma süresi: 2 dakika




Bonn İş Mahkemesi huzurunda siyaset bilimci Guérot




Bonn Üniversitesi profesörü Ulrike Guérot iş mahkemesi salonunda oturuyor

Kaynak: dpa/Oliver Berg


WELT podcast'lerimizi buradan dinleyebilirsiniz

Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, kişisel verilerin iletilmesine ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir; çünkü gömülü içeriğin sağlayıcıları, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak bu izni gerektirir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konuma getirerek bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Bu aynı zamanda GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına ilişkin onayınızı da içerir. Bu konuda daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Sayfanın altındaki anahtarı ve gizliliği kullanarak onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz.


Ulrike Guérot, korona salgını sırasında devletin koruyucu önlemlerine yönelik sert eleştirileriyle dikkatleri üzerine çekti. Siyaset bilimci, intihal iddiaları nedeniyle Bonn Üniversitesi'ndeki işini kaybetti. Şimdi fesih aleyhine açtığı davada başarısız oldu.





DSiyaset bilimci Ulrike Guérot'nun Bonn Üniversitesi tarafından görevden alınması mahkeme kararına göre yasaldı. Çarşamba günü Bonn iş mahkemesi, 60 yaşındaki bilim adamının işten çıkarılmaya karşı açtığı davayı reddetti. Karara itiraz edilebilir.

Üniversite, fesih işlemini intihal iddialarıyla gerekçelendirdi. Mahkeme bunu takip etti ve “davacının aldatma yoluyla görevini ihlal ettiğine” karar verdi. Mahkeme açısından belirleyici olan, Guérot'nun “Avrupa Neden Cumhuriyet Olmalı” adlı kitabıydı. Bu kitapta çeşitli yerlerde başkalarının açıklamalarından alıntı yapmış ve bunu açıkça belirtmemiştir ki bu bilimsel suiistimal ve aynı zamanda intihal teşkil etmektedir.

Mahkeme, aldatma girişiminin Guérot'nun diğer şeylerin yanı sıra bu kitapla Bonn'daki profesörlüğe başvurduğu gerçeğine dayandığını düşünüyor. Bilime yeni başlayan biri olmadığı, ancak en yüksek akademik seviyede olduğu için, bu durum özellikle ciddi kabul ediliyor ve önceden uyarı yapılmaksızın bile işten çıkarılmayı haklı kılıyor.


ayrıca oku


Ulrike Guerot işine son verilmesine karşı yasal işlem başlatmak istiyor (2018 tarihli arşiv fotoğrafı)






Çok satan “Sessiz olan kabul eder” kitabının yazarı Guérot, korona salgını sırasında devletin koruyucu tedbirlerine sert eleştiriler yaparak dikkatleri üzerine çekti. Ukrayna'daki savaşa ilişkin açıklamaları nedeniyle de tartışmalı. Rus saldırısının başlangıcından bu yana, derhal barış görüşmeleri yapılması çağrısında bulunuyor.

Eleştirmenler onu saldırgan ile kurban arasındaki ilişkiyi kısmen tersine çevirmekle suçluyor. Çarşamba günkü duruşmaya yazarın düzinelerce destekçisi katıldı. Pankartlarda akademik özgürlük çağrısında bulundular. Kararı onaylamayarak karşıladılar.