Kayıp Arian: Altı yaşındaki çocuğu arama çalışmaları Cumartesi günü devam ediyor

Mirkelam

Member
panorama Pazartesi gününden beri kayıp

Arian'dan hâlâ iz yok; altı yaşındaki çocuğu arama çalışmaları sürüyor



Şu an: 12:13| Okuma süresi: 2 dakika


“Arian'ın hâlâ hareket halinde ve hareketli olması tamamen mümkün”




Bremervörde'de kaybolan altı yaşındaki Arian vakasında acil servisler “sessiz bir stratejiye” dayanıyor: “Bugün Oste Nehri'ne bir kez daha yakından bakacağız ve Bundeswehr güçlerinin her iki tarafta da arama yapmasını sağlayacağız.” dedi polis sözcüsü Rainer Bohmbach.



Yeni bir strateji bile başarısız oldu. Altı yaşındaki otizmli Arian hâlâ kayıp. Cumartesi sabahı bir polis sözcüsü, “Maalesef gece bizi hiçbir yere ulaştırmadı” dedi. Arama devam ediyor.





TYeni bir arama taktiğine rağmen Bremervörde'deki Elm'den altı yaşındaki Arian beşinci gecede kayıptı. Cumartesi sabahı bir polis sözcüsü, “Maalesef gece bizi hiçbir yere ulaştırmadı” dedi. Yeni ipucu yoktu. Arama çalışmaları Cumartesi günü yoğun bir iş gücüyle devam edecek.

“Sessiz strateji” bile şu ana kadar başarısız oldu


Yaklaşık 200 Bundeswehr askeri sözde sessiz bir strateji kullanarak Cumartesi gecesi küçük gruplar halinde ve gece görüş cihazlarıyla çocuğu aradı. Bir polis sözcüsü Cuma akşamı yeni taktiğin diğerlerinin yanı sıra bir otizm uzmanıyla da tartışıldığını söyledi.





Cumartesi sabahı, Bundeswehr birlikleri köy yollarında ve tarlalarda hareket ediyor

Kaynak: Picture Alliance/dpa/Moritz Frankenberg


Polise göre Arian otistik ve konuşmaya tepki vermiyor. Çocuğun hoşuna gitmesi için önceden müzik çalındı ve havai fişekler patlatıldı. Polis, Pazartesi akşamından bu yana kayıp olan, Kuzey Aşağı Saksonya'dan gelen altı yaşındaki çocuk hakkında bir ipucu bulmayı umuyordu.


Bir Bundeswehr askeri, hazırlık alanında Bundeswehr araçlarının yanından geçiyor




Bir Bundeswehr askeri, hazırlık alanında Bundeswehr araçlarının yanından geçiyor

Kaynak: Picture Alliance/dpa/Moritz Frankenberg


Arama çalışmaları cumartesi günü Oste Nehri boyunca ve aynı zamanda Elm çevresinde de devam edecek. Sözcü, bazı yerleri birkaç kez kontrol etmeniz gerektiğini söyledi. “Çocuğun da ileri geri hareket etmesi tamamen mümkün. Dün olumsuz olan bugün olumlu olabilir.” Aynı zamanda arama çalışmaları şimdiden komşu Stade bölgesine kadar genişliyor.


Gönüllü itfaiyeciler hendek ve borularda arama yaptı




Gönüllü itfaiyeciler hendek ve borularda arama yaptı

Kaynak: dpa/Philipp Schulze


Arian Pazartesi akşamı ailesinin evinden tek başına ayrıldı. Yüzlerce acil servis, altı yaşındaki çocuğun memleketi çevresindeki bölgeyi günlerdir tarıyor. Güvenlik kamerası, evinden kaybolan çocuğun yakındaki ormana doğru koştuğunu kaydetti. Bazen Arian'ın bir nehrin yakınında olduğuna dair belirtiler vardı. Bundeswehr Cuma günü desteğini toplam 450 askere çıkardı.