Kopenhag Borsası: Yangının ardından cephe çöktü

Mirkelam

Member
Dünya olayları Stabilizasyona rağmen

Kopenhag'daki eski borsanın cephesi yangın sonrası çöktü



20:06 itibarıyla| Okuma süresi: 2 dakika




Perşembe günü eski borsanın dış duvarı çöktü




Perşembe günü eski borsanın dış duvarı çöktü

Kaynak: dpa/Thomas Traasdahl


WELT podcast'lerimizi buradan dinleyebilirsiniz

Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları da bu izni gerektirdiğinden, kişisel verilerin iletilmesine ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konuma getirerek bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Bu aynı zamanda GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına ilişkin onayınızı da içerir. Bu konuda daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Sayfanın altındaki anahtarı ve gizliliği kullanarak onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz.


Kopenhag'daki eski borsada çıkan yangının ardından cephenin bir kısmı çöktü. İtfaiye, stabil olmasına rağmen binanın duvarlarının yarısının çöktüğünü söyledi. Ancak ünlü kulenin sağlam bir şekilde ele geçirildiği söyleniyor.





NKopenhag'daki eski borsada yaşanan yıkıcı yangının ardından tarihi binanın çarpıcı cephesi çöktü. Perşembe günü çevrimiçi X hizmetindeki acil servisler, “Maalesef Frederiksholms Kanalı boyunca uzanan cephe çöktü” dedi. Kimse yaralanmadı ve tüm işçiler güvenli bir yere getirildi. Bu arada yangın söndürme çalışmaları üst üste üçüncü günde de devam etti.

Çökmeden kısa bir süre önce acil servisler duvarları sağlamlaştırmaya çalıştı. İtfaiye operasyon müdürü Tim Ole Simonsen Perşembe öğleden sonra düzenlediği basın toplantısında “Binanın muhtemelen daha fazla desteğe ihtiyacı var” dedi. Simonsen, polisin güvenlik nedeniyle bina içinde soruşturmaya henüz başlayamayacağını; çökme riskinin çok yüksek olduğunu söyledi. Ve birkaç dakika sonra olan da buydu.

Etkilenen tarafın bir kısmı çöktü ve bunu diğer alanlar da takip edebilir: Cephe yıkıldıktan sonra Simonsen, “Børsen'in geri kalan cephelerinin çökme riski hala var” dedi. Acil servislerin Salı günü yayılan yangından koruyabildiği taraf da risk altındaydı. İtfaiyeye göre parçanın güvenliği sağlanmaya devam edecek.


Perşembe sabahı yanmış borsanın havadan görünümü




Perşembe sabahı yanmış borsanın havadan görünümü

Kaynak: AP/Ida Marie Odgaard


Bu arada bir umut ışığı da vardı: Danimarka Ticaret Odası müdürü Brian Mikkelsen'e göre, iç içe geçmiş dört ejderhayı andıran ünlü kule sağlam bir şekilde ele geçirildi. Mikkelsen Çarşamba günü X'te “Bu bir umut ışığı verdi” dedi.

Şu anda Danimarka Ticaret Odası'na ev sahipliği yapan eski borsa, diğer şeylerin yanı sıra büyük bir sanat koleksiyonuna da ev sahipliği yapıyor. Birçok cadde ve tarihi borsanın etrafındaki alan büyük ölçüde kordon altına alındı. Borsa, İskandinav şehrinde önemli bir mimari varlık olarak kabul ediliyor.

Yıkıcı yangının ardından çok sayıda destekçi binanın yeniden inşası lehinde konuştu. Kopenhag'ın yedi belediye başkanı, yangından kısa bir süre sonra yaptıkları ortak açıklamada, “Bina, Kopenhag ve Danimarka'nın tüm kültürel tarihi için hayati önem taşıyor” diye yazdı; yeniden inşayı desteklemek için her şeyi yapacaklardı.

Binanın sahibi Danimarka Ticaret Odası da yangından kısa bir süre sonra güvenini dile getirdi: Ticaret Odası'ndan Mikkelsen, “Kurulumuzla birlikte Børsen'i kesinlikle yeniden inşa etmeye karar verdik” dedi.

400 yıl önce inşa edilen bina, Slotsholmen adasının doğu ucunda, Danimarka Ulusal Bankası'nın karşısında yer alıyor ve turistik bir çekim merkezi. Yangın, Salı günü özellikle binanın restorasyon çalışmaları için iskele kurulan ve Parlamento'ya daha yakın olan kısmında şiddetli bir şekilde yaşandı. Kısa bir süre sonra eski borsanın görkemli kulesi çöktü.