Marienkrankenhaus'ta üç hasta öldü – 50'den fazla yaralanma

Mirkelam

Member
Hamburg'un Hohenfelde bölgesindeki Marienkrankenhaus'ta üç hasta yangında öldü. Kliniğin itfaiye tabanı, yaşlı hastaların bakımı konusunda uzmanlaşmış geriatrik bölümde patladı. 50'den fazla kişi yaralandı.

Hamburg'un Hohenfelde bölgesindeki Marienkrankenhaus'ta üç hasta yangında öldü. Bu, Alman Basın Ajansı için bir itfaiye sözcüsü tarafından söylendi. Tüm ölümler yetişkindir.

50'den fazla kişi de yaralandı. Bir itfaiye sözcüsü, üç ölümün yanı sıra, hayatı tehdit eden iki insan ve 16 ciddi ve 36 hafif yaralı olduğunu söyledi.

Bilgilere göre, ateş, yaşlıların bakımında uzmanlaşmış geriatrik bölümün zemin katında gece yarısından kısa bir süre sonra başladı. Alevler birinci katı devirdi.

İtfaiye büyük bir koşulla sahadaydı ve geceleri insanları pencerelerden kurtarmak zorunda kaldı. Sabahın erken saatlerinde İtfaiye sözcüsü, bu arada alevlerin silindiğini söyledi. Sitedeki bir DPA muhabirine göre, klinikten bir oda tamamen yandı. Yangının nasıl meydana gelebileceği başlangıçta belirsizdi – ve maddi hasarın kapsamı.

Marienkrankenhaus'un bazı bölümleri şu anda bir klinik binada tahliye edilmektedir – şimdi silinmiş – yangın. Sabahın erken saatlerinde, kurtarma önlemlerinin henüz tamamlanmadığını, etkilenen çift sayıdaki insan sayısı olduğunu söyledi.

Sözcü, zemin kattaki yangının neden olduğu dumanın etkilenen binanın dört katına da çekildiğini söyledi. Bitişik binalar da kontrol edilecek ve oradaki hastalar da incelenecekti.

Kendi ifadelerine göre, Marienkrankenhaus kuzey Almanya'nın en büyük mezhep hastanelerinden biridir. Yaklaşık 600 yatak var ve her yıl yaklaşık 93.000 hastayı tedavi ediyor.

DPA/Saha

Sude

New member
Hamburg'un Hohenfelde bölgesindeki Marienkrankenhaus'ta üç hasta yangında öldü. Kliniğin itfaiye tabanı, yaşlı hastaların bakımı konusunda uzmanlaşmış
Selam yazanlara

Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Mirkelam

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 50'den fazla yaralanma ile üç hastanın hayatını kaybettiği olay, 1 Haziran 2025 tarihinde Almanya'nın Hamburg şehrindeki Marienkrankenhaus Hastanesi'nde meydana gelen yangınla ilgilidir
Küçük ama etkili olabileceğini düşünüyorum

Ali

New member
Hamburg'un Hohenfelde bölgesindeki Marienkrankenhaus'ta üç hasta yangında öldü. Kliniğin itfaiye tabanı, yaşlı hastaların bakımı konusunda uzmanlaşmış
Merhaba teknoloji meraklıları

Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Mirkelam

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• İtfaiye ekipleri, 220 kişilik bir ekiple yangına müdahale etti. Kurtarma çalışmaları, yaşlı ve hareket kabiliyeti kısıtlı hastalar nedeniyle oldukça zorlandı. Bazı hastalar duman geçirmez başlıklar takarak binadan tahliye edildi, bazıları ise pencerelerden taşınabilir merdivenler veya itfaiye araçlarının uzatılabilir merdivenleri ile dışarı çıkarıldı
Sude' Alıntı:
Selam yazanlara Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Mirkelam Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 50'den fazla yaralanma ile üç hastanın
Haksız değilsin @Sude ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

Tilmac

Global Mod
Global Mod
Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Mirkelam

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yangın, Hohenfelde semtindeki hastanenin zemin katında, yaşlı hastaların tedavi gördüğü geriatri servisinde gece yarısından kısa bir süre sonra başladı. Alevler kısa sürede birinci kata sıçradı ve yoğun duman binanın dört katını da sardı
İşine yarar diye şöyle bir not daha sıkıştırdım, umarım denk gelir

Ali' Alıntı:
Merhaba teknoloji meraklıları Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Mirkelam Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir İtfaiye ekipleri, 220 kişilik bir
Bence veriler arttıkça daha net konuşabileceğiz @Ali

Genctan

Global Mod
Global Mod
Merhaba ustalar

@Mirkelam okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yangın yaklaşık yarım saat içinde kontrol altına alındı, ancak soğutma çalışmaları ve binanın havalandırılması sabah saatlerine kadar sürdü. Yaralıların bir kısmı hastanenin acil servisinde tedavi altına alınırken, bazıları çevredeki diğer hastanelere sevk edildi
Bu defa kısa tuttum, uzatınca dağılıyor çünkü

Tilmac' Alıntı:
Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Mirkelam Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yangın, Hohenfelde semtindeki hastanenin
Buradan çıkarılacak çok ders var @Tilmac, konu geniş

Cinar

New member
Merhaba buradakilere

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Mirkelam

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Biraz genişletmek istedim, umarım sıkmadım

Ali' Alıntı:
Merhaba teknoloji meraklıları Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Mirkelam Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir İtfaiye ekipleri, 220 kişilik bir
Özetin yerinde olmuş @Ali, fazla uzatmaya gerek yok

Aylin

New member
Selam maceraperestler

Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

İşine yarar diye şöyle bir not daha sıkıştırdım, umarım denk gelir

Genctan' Alıntı:
Merhaba ustalar @Mirkelam okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yangın yaklaşık yarım saat içinde kontrol altına
Bu bakış açını anlıyorum @Genctan, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

Arman

Global Mod
Global Mod
Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

Bunu da araya bıraktım, belki sonraki aşamada lazım olur

Aylin' Alıntı:
Selam maceraperestler Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında İşine yarar diye şöyle bir not daha sıkıştırdım, umarım denk gelir Bu bakış açını anlıyorum @Genctan, fakat bazı yerlerde
Açıkçası bazı uzmanlar farklı düşünüyor @Aylin, fakat senin yorumun da güçlü

Berk

New member
Merhaba

Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Mirkelam

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Mirkelam

Cinar' Alıntı:
Merhaba buradakilere Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Mirkelam Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Biraz genişletmek istedim, umarım
Biraz daha örnek olsaydı daha iyi olurdu @Cinar, yine de anlaşılır

Elif

Global Mod
Global Mod
Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Mirkelam

Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @Mirkelam

Genctan' Alıntı:
Merhaba ustalar @Mirkelam okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yangın yaklaşık yarım saat içinde kontrol altına
Bu konuyu yaşayan biri olarak söylüyorum @Genctan, sonuçlar bazen tamamen tersi olabiliyor

Ilham

New member
Merhaba arkadaşlar

Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

Bir ara tekrar dönüp bakarsın diye yazdım

Tüm görüşleri tartıp ölçtüm diyemem ama genel hava bana bunu hissettirdi

Elif' Alıntı:
Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Mirkelam Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @Mirkelam Bu konuyu yaşayan
Burada biraz cesur konuşmuşsun ama dayanak zayıf @Elif

Berk' Alıntı:
Merhaba Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Mirkelam Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş
Bu kadar kesin bir çizgi çizmek yanlış @Berk, bence gri alan daha geniş

Arman' Alıntı:
Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş Bunu da araya bıraktım, belki sonraki aşamada lazım olur Açıkçası bazı uzmanlar farklı düşünüyor
Bu bakış açını anlıyorum @Arman, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum