Olimpiyatlar 2024: Fransa, Macron ile bakan arasındaki öpücüğü tartışıyor

Mirkelam

Member
Paris'teki Olimpiyat Oyunlarının açılış töreninden günler sonra, şu sıralar hararetle tartışılan bir fotoğraf ortaya çıktı. Odak noktasında: Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve spor bakanı.


Bir öpücük, maksimum kafa karışıklığı: Cuma günü, Paris'teki Olimpiyat Oyunlarının açılış töreninde, günler sonra internette tartışmaya neden olan bir sahne yaşandı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, spor bakanı tarafından kucaklandı. Amélie Oudéa-Castéra sağ elini onun boynuna koyuyor, sol eliyle kolunun üst kısmını tutuyor ve onu yanağından öpüyor.

“Madam Figaro”“Le Figaro” ekinin internet sitesi, “tuhaf öpücük”lü sahneyi şöyle anlatıyor: Bakan, “cumhurbaşkanını boynundan yakalayıp yanağından sıcacık öptü”.


Büyük olayın başlangıcının başarılı olması onun coşkulu sevinci miydi? Sonuçta Fransızların yüzde 85'i kutlamayı “başarılı” olarak değerlendirdi. Kesin koşullar bilinmemektedir. Ancak tetikleyici ne olursa olsun, o an fotoğrafa yansıdı ve artık sohbet konusu oldu.


Platformda. “Macron'u açgözlülükle öpen Amélie Oudéa-Castéra. En azından birinin patronunu sevdiğini görmek güzel” diye şaka yapıyor başka bir kullanıcı. Ama aynı zamanda: Bu, “bir cumhurbaşkanına, bir bakana yakışmaz!”


Üçüncü bir kişi de tartışılıyor: Başbakan Gabriel Attal. Fotoğraflar, çok tartışılan sahnede onun yana baktığını gösteriyor. Utanmış görünüyor. Üç siyasetçinin de ortak bir yanı var: Sessiz olmaları.


jm