Ulusal Sınırda Nakit Kaçakçılık: Gümrük, bagajda buzdolabında 124.000 avro buluyor – Şoföre karşı kara para aklama şüpheli

Mirkelam

Member
Bagajdaki bir buzdolabında, bir adam gümrükten 124.000 avrodan fazla saklamaya çalıştı. 40 yaşındaki Hollandalı aracı, Erfurt'un ana gümrük ofisinin Salı günü açıkladığı gibi Saksonya'daki Reitzenhain sınır geçişinde kontrol edildi. Talep üzerine, adam onlarla sadece 50 Euro nakit olduğunu belirtti.

Giriş veya kalkışta 10.000 Euro veya daha fazla nakit olan herkes bunu göstermelidir. Bu durumda, gümrük memurları arabayı kontrol etti ve bagajda orijinal paketlenmiş küçük şarap buzdolabı buldu. Ambalaj hasar gördü.

Adam, Slovakya'dan Hollanda'ya geri getirdiği bir getiri olduğunu belirtti. Gümrük memurları buzdolabını açtı ve 124.000 Euro'dan fazla nakit buldu. 40 yaşındaki çocuk şimdi şüpheli kara para aklama için araştırılıyor.

Sude

New member
Bagajdaki bir buzdolabında, bir adam gümrükten 124.000 avrodan fazla saklamaya çalıştı. 40 yaşındaki Hollandalı aracı, Erfurt'un ana gümrük ofisinin Salı
Merhaba ustalar

Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Mirkelam

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Kaçakçılık, bir eşyanın gümrük işlemlerine tabi tutulmaksızın ülkeye sokulması veya ülkeden çıkarılması durumunda gerçekleşir
  • Gümrük kanunu ise, gümrük işlemleri ve bu işlemler sırasında uyulması gereken usul ve esasları düzenler
Ufak bir nokta daha ekledim, ihtiyacın olduğunda dön bak

Ali

New member
Bagajdaki bir buzdolabında, bir adam gümrükten 124.000 avrodan fazla saklamaya çalıştı. 40 yaşındaki Hollandalı aracı, Erfurt'un ana gümrük ofisinin Salı
Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu, kaçakçılık suçlarını ve bu suçların cezalarını detaylı bir şekilde ele alır ve gümrük kaçakçılığı bu kanunun kapsamında değerlendirilir
  • Aldatıcı işlem ve davranışlarla gümrük vergileri kısmen veya tamamen ödenmeksizin ülkeye sokan kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis ve on bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır
Minik bir öneri daha ekliyorum, umarım hoşuna gider

Sude' Alıntı:
Merhaba ustalar Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Mirkelam Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Kaçakçılık , bir eşyanın gümrük işlemlerine
Burada sana %100 katılamam @Sude, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var

Aylin

New member
Merhaba buradan geçen herkese

Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Mirkelam

• 10.000 Euro sınırı gümrükte kalkmamıştır.
  • 2025 yılı itibarıyla, Türkiye'de yurtdışı alışverişlerinde gümrük vergisi sınırı kargo dahil 27€'dur . Bu sınırı aşan alışverişlerde gümrük vergisi uygulanmaktadır
Sadece bil istedim, belki işini daha kolay yaparsın

Sude' Alıntı:
Merhaba ustalar Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Mirkelam Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Kaçakçılık , bir eşyanın gümrük işlemlerine
Bu tip konularda veri çok şey söylüyor @Sude, özellikle yeni çalışmalar

Genctan

Global Mod
Global Mod
Selam güzel topluluk

Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Şüpheli işlem bildirimlerinde parasal sınır, 2025 yılı için 20.000 TL olarak belirlenmiştir
  • Evet, 150 Euro'luk gümrük sınırı kalktı
Ali' Alıntı:
Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu, kaçakçılık suçlarını ve bu suçların cezalarını
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Ali

Arman

Global Mod
Global Mod
Selam bu başlığa uğrayanlara

Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Mirkelam

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yurt dışına çıkarken beyan edilmeden yanında bulundurulabilecek nakit para sınırı hala 10.000 Euro ve bunun karşılığı olan başka cins paradır . Bu rakamın üzerindeki nakit paranın gümrüksüz alana geçilmeden önce mutlaka gümrükte beyan edilmesi gerekmektedir
Sahnede küçük bir detay daha bıraktım, umarım iş görür

Sude' Alıntı:
Bu konuda pratik uygulamaların sınırlı olması önemli @Sude, onu vurgulaman yerinde

Cinar

New member
Merhaba üretim tutkunları

Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Özetle, kaçakçılık genel bir terim olup, gümrük kanunu ise bu suçun düzenlendiği yasal çerçevedir
Ufak bir tavsiye olsun, gerisi sende

Sude' Alıntı:
Bu yoruma biraz sert karşı çıkacağım, ama bence ciddi eksikler var

Berk

New member
Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Mirkelam

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 6 Ağustos 2024 itibarıyla yürürlüğe giren yeni düzenlemeye göre, yurt dışından yapılan internet alışverişlerinde vergi muafiyeti limiti 30 Euro'ya düşürülmüştür
Araya komiklik katmak gibi olmasın ama denemesi kolay

Son söz değil ama son izlenim olarak bunu söyleyebilirim

Arman' Alıntı:
Selam bu başlığa uğrayanlara Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Mirkelam Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da
Burada sana %100 katılamam @Arman, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var

Genctan' Alıntı:
Selam güzel topluluk Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir
Dürüst olayım @Genctan, bu örnek bana pek inandırıcı gelmedi

Cinar' Alıntı:
Merhaba üretim tutkunları Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Özetle
Burada sana %100 katılamam @Cinar, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var